Най-силният отбор през пролетта в Първа лига загуби точки за сефте, докато „червен“ шеф гледа откритието му (СНИМКИ)

Септември Витоша Бистрица 16

Най-добрият отбор в Първа лига от началото на пролетния полусезон Септември загуби първи точки през годината. Момчетата на Христо Арангелов и Мариян Христов направиха 0:0 като домакини на Витоша (Бистрица) в мач, в който чистите положения, приятният футбол и зрителите отсъстваха. За отбелязване е завръщането в родния елит на Емил Гъргоров, който влезе в игра за Витоша в 71-та минута. 38-годишният техничар не бе играл в Първа лига от есента на 2016 г., когато получи тежка контузия с екипа на Берое.

Интересните положения пред двамата вратари днес отсъстваха. Юлиян Попев бе изпуснат при ъглов удар през първата част и стреля от въздуха над гредата на вратата на Септември. В началото на втората част Християн Василев бе заел точната позиция, за да блокира удар от наказателното поле, а в 88-та минута Дарко Глишик закъсня с части от секундата да засече топката в опразнената мрежа на Витоша.

Най-добрият футболист на терена днес бе крилото на Септември Здравко Димитров. Младият флангови нападател правеше каквото си поиска срещу защитниците на Витоша и на няколко пъти стреля от и около наказателното поле, но така и не успя да нагласи точно мерника си, за да ознаменува добрата си игра с гол. Димитров със сигурност обаче е направил добро впечатление на спортния директор на ЦСКА Кристиано Джарета, който бе на трибуните на „Васил Левски“. Както е известно, „червените“ имат апетити към младока и Джарета явно бе решил да се запознае лично с качествата му.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

Със спечелената точка Витоша и Септември остават на 11-о и 10-о място в Първа лига, но пък играчите на Арангелов и Христов са единственият отбор в елита през 2019 година, който няма загуба – 2 победи и днешното равенство.

СЕПТЕМВРИ – ВИТОША 0:0

Стартови състави:

Септември: Георгиев, Дюлгеров, Башлиев, Николов, Стоичков, Глишик, Чандъров, Алвеш, Галчев, Димитров, Мандианго

Витоша: Василев, Гочев, Амзин,Садула, Цанков, Милчев, Купенов, Котев, Лазаров, Попев, Христов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ