Кирил Домусчиев вади 185 милиона евро за най-новата си покупка! Левски и ЦСКА са вътре

7 Dni Sport20.02.2019
кирил домусчиев

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев е на финала на преговорите по подписването на договор за покупка на „Нова телевизия“. Той е готов да плати за медиата сумата от 185 млн. евро – точно колкото предлагаше неуспелият първи кандидат – чешкият милиардер Петр Келнер.

Очакванията са договорът да е факт до петък, след което трябва да се получи разрешение от КЗК и тогава да се плати цената и да се прехвърлят акциите.

Официално от продавача – шведската MTG, не коментираха пред „Капитал“. Преди малко над месец обявиха единствено, че са започнали нови преговори за продажба на телевизията. По информация на „Капитал“ другият кандидат е бил Спас Русев, но Домусчиев е предпочетен заради по-високата цена.

Много вероятно е сделката да стане през регистрираното наскоро дружество „Адванс медиа груп“, което е собственост на холдинга на братята Кирил и Георги Домусчиеви.

Така много интересни стават през лятото новите преговори за тв-правата. За тях Кирил Домусчиев ще трябва да преговаря със…себе си, защото неговата телевизия ще купува правата за първенството от фирмата, която ги държи, а тя е пак негова.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ