Шефът на съдиите със странен коментар: На Ники Йорданов му излязоха всички мачове, затова е най-добър

йордан сталев

Председателят на Съдийската комисия към БФС Йордан Сталев говори пред медиите след церемонията по награждаването на най-добрите арбитри за 2018 година.

„Спрямо това, което показа в първенството, Николай Йорданов свири най-тежките мачове и не е важно дали ги е свирил, а е по-важното, че мачовете му излязоха и се представи на добро ниво. Заслужава да бъде съдия на годината.
Ние работим за това съдиите да бъдат на добро ниво. Има съдийски грешки, които се допускат, но те се допускат в целия свят. Те са от едно и също естество. Те са идентични почти навсякъде. Затова и комисията на ФИФА и УЕФА обединява три от четирите основни момента, които влизат в системата ВАР. След като има такова обединение, това означава, че принципът на тези грешки и в международен аспект, е същият – т.е. допускат се по един и същи начин. Затова има и ВАР.

За мен жалбата на Левски не е никакъв пример, за мен тя беше неоснователна. Това го казах в интервюто след изтичане на първия дял на шампионата, но не искам да се връщам в тази тема. Решенията за ВАР в българското съдийство ще бъде взето на друго ниво. На този етап нямаме такива основания, нямаме тези условия. Ако някой ден стадионите и условията позволяват тази система, защо да не я въведем в България?“, загатна Сталев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ