Постен дебют за Райнов в Левски, младоците с хикс в специалната контрола с УФА

1

Левски завърши за втори път наравно с руския УФА в контролна среща, играна в Ларнака, Кипър. В първата си проверка от предсезонния лагер „сините“ и руснаците направиха 1:1, а днес двубоят завърши без отбелязани попадения. Спарингът бе организиран по изричното желание на Георги Дерменджиев, който искаше да види в игра всички младоци, на които няма да се разчита толкова много в официалните мачове. Дебют за Левски записа и новото попълнение Мартин Райнов, който игра през първите 45 минути. Жерсон Кабрал и Антони Белмонт се завърнаха след контузии, а Станислав Костов изведе съотборниците си с капитанската лента.

Костов бе в основата на най-доброто положение за Левски през първата част, когато изведе младия Мартин Петков на добра позиция, но талантливият нападател заложи на силата и не уцели вратата. От другата страна Игбун създаваше доста проблеми на Деян Иванов и Томислав Папазов, като на два пъти се наложи Николай Кръстев да се намесва решително и да предотвратява попадение във вратата си.

През втората част футболистите на УФА взеха инициативата в началото и на два опасни изстрела с глава минаха опасно близо покрай гредите на Кръстев. Петков и Станислав Иванов застрашиха по веднъж вратата на Беленюв, а вторият се размина и с тежка контузия след брутално влизане на футболист в зелено. Иванов бе преодолял съперника на скорост, когато бе покосен и падна на тревата, превиващ се от болка. За негово щастие всичко се размина само с уплаха.

Утре на Левски предстои последната контрола от лагера в Кипър. Тя е срещу сръбския Чукарички и в нея Георги Дерменджиев се очаква да заложи на състав близък до този, който ще избере за официалния си дебют начело на „сините“ срещу Локо Пд в първия пролетен кръг от шампионата. Очаква се и Валери Божинов да запише минути в срещата, като той е очакван по-късно днес в лагера на тима.

ЛЕВСКИ – УФА 0:0

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Николай Кръстев (65-Петър Иванов), Ивайло Найденов, Деян Иванов, Томислав Папазов, Луи Нганиони, Антони Белмонт, Мартин Райнов (46-Илия Юруков), Мартин Д. Петков, Жерсон Кабрал (46-Станислав Иванов), Станислав Костов (46-Сержиу Буш), Богдан Вашчук (78-Мартин П.Петков)

УФА (3-5-2): Александър Беленов, Дмитрий Живоглядов, Каталин Карп, Павел Аликин, Иван Пауревич, Вячеслав Кротов, Боян Йокич, Йонуц Неделчару, Оливие Тил, Дмитрий Сисуев, Силвестър Игбун

Снимка: Спортал


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ