Паулиньо се „завърна“, но Левски пак загуби в най-добрия си мач при Дерменджиев досега

Левски Ботев Враца 6 Паулиньо

Левски записа трета поредна загуба под ръководството на Георги Дерменджиев на зимния лагер в Кипър. След пораженията от Хенан и Висла Плоцк, днес „сините“ отстъпиха с 1:2 на руския Урал, в чийто редици основен футболист е бившият футболист на столичани Николай Димитров. Именно Хичо бе с основна заслуга за откриването на резултата след само 2 минути игра, когато качи топката на главата на Панюков. Николай Михайлов изби кълбото, но то първо се удари в крака на нападателя и след среща със страничната греда влезе в мрежата за 1:0. В 9-та минута падна и второто попадение за руснаците, при което Панюков бе оставен сам след изпълнение на корнер и колективно неразбирателство в отбраната на „сините“. Давид Яблонски и Нуно Рейш обаче отново показаха сериозна липса на синхрон, след като не се разбраха кой да покрие и блокира Панюков.

Левски излезе от шока чак след 25-та минута и постепенно заигра по-добре. Хали Тиам стреля мощно на сантиметри над гредата след половин час игра, а в 36-та Богдан Вашчук изпусна най-добрият шанс за „сините“ до момента. Той получи от Буш, който открадна от защитник и веднага потърси естонеца, който бе на страхотна позиция. Ударът обаче бе в обсега на вратаря.

В тези минути най-активният футболист на Левски бе Паулиньо, който най-после напомни за силния си старт със синята фланелка и постоянно създаваше проблеми на руската защита. Именно след негов изстрел в 51-та минута топката бе избита от вратаря на Урал в краката на появилия се на почивката Станислав Костов, който намали резултата на 1:2. Давид Яблонски с глава прати покрай гредата 10 минути по-късно, а в 70-та хубав удар от фаул на Хали Тиам бе избит със сетни сили от вратаря. Паулиньо направи поредният си рейд в 80-та минута, но не успя да намери добре топката и да завърши нападението с гол. Минута по-късно резервният вратар на Левски Николай Кръстев се намеси решително и предотврати трето попадение в „синята“ врата.

Въпреки третата поредна загуба, Левски днес изигра най-добрите си минути под ръководството на Дерменджиев и създаде най-много положения пред вратата на противника. Още по-добрата новина за „сините“ е, че Станислав Костов се отпуши в контролите и „завръщането“ на Паулиньо, който след дълги месеци лечение на контузия най-после изглежда напълно в кондиция и готов отново да е искрата в атаките на отбора.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ