Нападател си тръгна от „Лаута“ заради известен клуб на Острова, Бруно изпусна и халф

1

Българският нападател Николай Тодоров кара пробен период в шотландския втородивизионен Дънди Юнайтед, съобщава „Скотиш Сън“. 22-годишният таран е свободен агент, след като в началото на януари разтрогна по взаимно съгласие договора си с Риети след 4 гола и 2 асистенции в 20 срещи за италианския треторазряден тим през есента.

Тодоров се опитва да впечатли мениджъра Роби Нелсън на „Танадайс“ и да парафира с Дънди Юнайтед, който се бори за промоция за елита. Интерес към българина има и от страна на друг шотландски втородивизионен Грийнок Мортън, както и от още няколко клуба от Острова. Тодоров има опит в местния футбол.

Той подписа с елитния Хартс през юли 2016 година след два сезона в Академията на Нотингам Форест, но не успя да се утвърди в клуба от Единбург и беше преотстъпван последователно на Каудънбийт, Ливингстън и Куин оф дъ Саут, за които записа 68 мача с 14 гола във всички турнири. 191-сантиметровият българин тренира няколко дни с Локомотив Пловдив по-рано през месеца, но реши да се завърне в Шотландия с надеждата да си осигури договор там.

Междувременно от „Лаута“ си тръгна и халфът Мохамед Айдара, който впечатли треньорския щаб, но не успя да се разбере с клуба за условията по договора си.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ