Шефът на тениса Стефан Цветков: Тепърва започват големите изненади, свързани със София Оупън

7 Dni Sport19.01.2019
София Оупен пресконференция16 Стефан Цветков

Президентът на Българска федерация тенис Стефан Цветков разкри докъде са стигнали организационните работи по организирането на турнира София Оупън.

„Радвам се, че откликнаха приятели и големи имена в тениса. Ние сме едно голямо тенис семейство и работим за консолидиране по най-добрия начин в спорта. Тези хора милеят за тениса. Това, което правим и като ръководство, а и с хората, които ни помагат, е за популяризация на нашата столица и на България. Знаем каква е конкуренцията не само в спорта, но и в икономиката, в бизнеса… От нас зависи как ще се развиваме. Колкото повече деца и любители на спорта привлечем, колкото по-успешен е турнирът, толкова по-голяма е печалбата за всички – а именно нови деца по клубовете, нови потенциални спонсори за Мико, за Адриан, за федерацията. Това е кръг от свързани неща, които целенасочено правим, и мисля, че сме все по-близо до една солидна база и ще очакваме резултати“, коментира Цветков.

„И Тони Надал, и Горан Джокович са не просто посланици на Sofia Open, това са хора от тенис семейството, които имат мисия , които се радват и искат да популяризират спорта. Тези хора са като мисионери и помагат. А ние на местно ниво трябва да създадем условията да се развива спортът и надявам се да успеем, за да има и инвестиции в спорта. Благодарен съм на всички, които ни подкрепиха в това предизвикателство. Екипът е силен не само като индивидуалности в своите области, но и като екип. Каквото зависи от него е направено, сега е ред на феновете. А изненадите, които Горан е подготвил ще следват своя възходящ ред в следващите две седмици ”, каза още шефът на роздната тенис федерация.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ