Екс-треньор на Лудогорец закопа екипа в ЦСКА: Затриха Китанов! На Митрев и Полачек не им е виновен италианецът, а шефовете!

Локо Пд-Левски 17

Бившият треньор на вратарите на Лудогорец и националния отбор Любомир Шейтанов заяви, че за вратарската криза на „Герена“ едва ли е виновен бившият наставник в тима Доменико Ботичела. Той отговаряше за играчите под рамката на сините по време на престоя на Делио Роси в клуба.

„Погледнете какво се случва в Полша, Словения, Словакия, дори и Румъния. Вадят вратари, някои от тях пазят в Топ 5 на първенствата в Европа. А у нас млади треньори се учат на гърба на млади вратари. Методиката е сбъркана, трябва да се започне от нея. В противен случай рискуваме след време да няма кой да пази за националния тим.

Типичен пример е Георги Китанов. Добър страж, беше смятан за уникален талант преди 3 години, а сега не играе. Той не е виновен, просто не са работили правилно с него. А къде са Кольо Донев, Стефан Стайков и Стоян Йорданов? Да, възрастни хора са, но могат да помогнат. Защо не ги назначат в отборите на хонорар, да помагат на младите треньори, които сега се учат. Ще им дават съвети.

Разберете ме, не съм против младите специалисти, но те трябва да имат ясен план за развитие на талантите. В момента няма завършени вратари. Има така наречените интернет треньори. Гледат как тренират вратарите в Байерн и Барселона и се опитват да копират същото. Учат ги да играят с крака, а те не могат да ловят топката с ръце. На 21 години още ги смятаме за млади, а в Европа е различно.

Просто се работи грешно в школите, методиката е сбъркана. Интернет е информация, но не и знание. Трябва да знаеш какво правиш и защо го правиш. Всеки допуска грешки, но трябва да се учиш, да се развиваш. Виждам, че обвиняват сега това младо момче от Италия, което работеше в Левски (б.р. – Доменико Ботичела). Извинявам се, но италианци и испанци са №1 при създаването на вратари. Тези две школи са доказани в цял свят. Съмнява ме той да не знае как да работи с играчите на този пост“, каза Шейтанов пред 24chasa.bg.

За мен случващото се на „Герена“ е резултат на грешки, допускани през годините. Тази криза, както я наричате вие, е следствие на много събития. Пламен Илиев кой го пусна да си тръгне от клуба? На колко години той бе освободен? Мисля обаче, че нещата на „Герена“ се променят. А последните анонсирани промени с назначението на Павел Колев ще окажат положително влияние. Важното е, че търсят причините за случващото се и решение на проблема“, допълни Шейтанов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ