Радост под Околчица! Ботев (Враца) се завърна с гръм и трясък на стадиона си, Валери герой срещу Дунав

Славия Ботев Враца (22) Валери Домовчийски

Ботев (Враца) се завърна с победа на стадион „Христо Ботев“ под Околчица. Новакът в Първа лига се наложи с минималното 1:0 над Дунав (Русе). В герой за врачани се превърна юношата на Левски Валери Домовчийски, който вкара единствения гол в мача в началото на второто полувреме.

Само 120 секунди след първия съдийски сигнал,Йордан Апостолов отправи точен удар с глава, но Станислав Антонов не позволи на халфа да ознаменува с гол своя мач №50 в Първа лига. В 21-ата минута Божидар Васев проби в наказателното поле и падна. Първоначално главният съдия Стефан Апостолов посочи бялата точка, но след това отмени решението си и даде жълт картон на крилото на “драконите”.

В 35-ата минута играчите на Ботев пропуснаха отличен шанс да открият резултата. Ненов получи топката отдясно на наказателното поле и стреля, но стражът на Дунав демонстрира рефлекс и спаси. Това бе и последното интересно положение за първата част.

Второто полувреме стартира отлично за домакините, които откриха резултата чрез Валери Домовчийски. Опитният нападател се възползва от груба грешка в защитата на гостите.

В 71-ата минута Иван Коконов стреля от далечна дистанция, но кълбото премина встрани от целта.

До края на срещата нямаше по-сериозни положения и врачани успяха да задържат своята крехка преднина. След успеха Ботев (Враца) вече е девети с 18 точки, докато Дунав е единадесети с 14 пункта.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ