Турнирът Sofia Open ще е силен дори и без Григор

Новият турнирен директор на Sofia Open Горан Джокович не скри надеждите си Григор Димитров да включи надпреварата в София в календара за следващата година. Дори и това да не се случи, турнирът се очертава да бъде изключително силен, защото в него ще участват Стефанос Циципас, Карен Хачанов, Стан Вавринка, Гаел Монфис, Фернандо Вердаско, Роберто Баутиста Агут и Николоз Басилашвили, които бяха обявени днес.

„Много се радвам, че съм в София. Не за първи път съм тук, но за първи път съм в такава роля. Всички тези имена гарантират силната конкуренция в турнира“, каза Горан Джокович.

Припомняме, че Горан Джокович е е чичо на световния №1 Новак Джокович и дълги години е част от неговия щаб. От 2009 до 2012 г. е директор на турнира Serbia Open. През същия период е и член на турнирния съвет на АТП. От 2015 г. до сега е вицепрезидент на Сръбската тенис федерация. Почетен консул на Сърбия в Княжество Монако. Завършил е икономически науки в Белградския университет.

На пресконференцията в София стана ясно също, че от утре се пускат в продажби билетите. Надпреварата ще се проведе в периода 3-10 февруари.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ