Във Варна изригнаха: БФС заложи буре с барут, пращайки Антон Генов на мача Черно море – Левски

7 Dni Sport08.11.2018
Левски Черно Море 2ро (16)

БФС заложи буре с барут, след като назначи за съдийски наблюдател на съботния мач Черно море – Левски Антон Генов, пише varnautre.bg.

Преди 7 години именно Генов поряза Морето с повече от спорна дузпа при 1:1 със столичния Локомотив на Националния стадион „Васил Левски“ в София. От тогава Генов е недолюбван от феновете на отбора.

Стефан Генов, който във въпросния мач с Локо през май 2011 година бе треньор на Черно море, си спомни какво се случи тогава.

„Три кръга преди края на първенството гостувахме на прекия ни конкурент за Лига Европа Локомотив в София. При победа бяхме сигурни за Европа и това изглеждаше, че ще стане факт, тъй като водехме с 1:0 до 87-ата минута. Тогава, обаче се намеси съдията Антон Генов. Той измисли дузпа за домакините, въпреки че в ситуацията ставаше въпрос за явно нарушение срещу нашия защитник Александър Александров. Вместо Генов да вземе единственото правилно решение – фаул в наша полза, той изненадващо посочи бялата точка. Играч на Локо превърна дузпата в гол и двубоят завърши 1:1.

В следващия кръг бихме у дома, а в последния кръг изгубихме с 0:1 от Миньор в Перник и финиширахме шести. След мача Явор Въндев, който вкара гола за перничани, и бразилецът Том ми признаха в Пловдив, че Николай Гигов им обещал премия от по 2000 лева на човек и във вторник очаквали шефа на Локо ген. Димитров да дойде и да им донесе парите. Това, обаче така и не се случи, и всички футболисти на Миньор останаха излъгани“, каза Генов пред varnautre.bg.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ