Мисия невъзможна за Рилецо след погром във Финландия

1

Рилски спортист стартира със загуба участието си в предварителния втори кръг на ФИБА Къп, след като отстъпи като гост с 84:106 (14:23, 27:29, 23:31, 20:23) на финландския Катая. Така баскетболистите на Людмил Хаджисотиров се нуждаят от задължителна победа с над 22 точки в реванша. Решаващият сблъсък за продължаване в група G е на 10 октомври (сряда) в Самоков.

Срещата започна катасторфално за Рилецо, който изоставаше с 13 точки – 5 минути след началото на играта (2-15). Треньорският тандем на българския тим направи някои промени, като на игрището се появи и опитният Йордан Бозов, който замени Мартин Маринов. След това тимът започна малко по малко да влиза в ритъм, но не успя да навакса пасива си.

Слабата първа част в крайна сметка им костваше и загубата в срещата. Втората част беше равностойна, а на почивката самоковци отстъпваха само с 9 точки (41:52). Нещата след паузата обаче изглеждаха още по-зле за българския тим, който малко преди края на срещата губеше с 24 точки разлика (106:82).

За успеха на Катая Топиас Палми и Винсънт Симпсън записаха по 22 точки, а по 14 точки реализираха Ралър Холис-Джефърсън и Илари Сепела. За Рилски спортист Артър Едуардс завърши с 24 точки, а 20 добави Джейлън Дженкинс.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ