Тежка загуба за Берое на старта в Адриатическата лига, Монтана смаза хърватки

монтана

Шампионът на България Монтана се наложи с 84:64 над хърватския Трешневка на старта на Адриатическата лига за жени.

Двата тима се движеха точка за точка по време на първата четвъртина, но тройка на Цветомира Шаренкапова даде аванс на българките при 15:12. Последва размяна на кошове и почти две минути безрезултатна игра, след което обаче хърватките стигнаха до изравняване за 23:23.

Втората четвъртина обаче премина при пълна доминация на Монтана. Серия от четири точки на Димана Георгиева и две на Шаренкапова дадоха аванс от 10 пункта на българките и те задържаха разликата до полувремето.

Българките позволиха на гостите да се доближат на четири точки в средата на третата част, но няколко поредни коша Димана Георгиева и две стрелби от бялата линия на Тейлър Менюъл върнаха преднината на българките. Разликата се запази до третата игрова минута на последната част, но тогава започна серия на Монтана от 13 точки, девет от които на Менюъл. В крайна сметка Монтана спечели с 20 точки разлика.

Менюъл завърши с 22 и седем спечелени борби, а Димана Георгиева добави 14 пункта и спечели още седем борби. С 12 точки се отчете Христина Иванова, а други 11 записа Шаренкапова.

Берое пък започна със загуба новия сезон в Адриатическата лига за жени. Отборът претърпя поражение при гостуването си на Цървена Звезда със 74:90. В този мач българският тим бе с 11 баскетболистки. С отбора не бе Гергана Иванова, която е с контузия. След седмица вицешампионът в родното първенство посреща Будучност в Стара Загора.

Началото на срещата бе много равностойно, като най-голямата разлика през първата част бе 4 точки в полза на Берое Стара Загора. След десет минути игра Цървена Звезда водеше с минималното 24:23, но постепенно домакините взеха инициативата и през втория период дръпнаха с двуцифрен аванс.

Баскетболистките на Таня Гатева се отпуснаха в защита и позволиха на съперника да им вкара 30 точки само за една четвърт. Това позволи на Цървена Звезда да се откъсне с разлика и на почивката водеше с 54:39. Ситуацията не се промени и след паузата. Сръбският тим поддържаше комфортен аванс, като преди заключителните десет минути бе напред със 72:51. До края Берое Стара Загора нямаше сили за обрат и мачът се доиграваше.

Над всички за българския тим бе Ана Почек, която завърши с дабъл-дабъл от 26 точки и 20 борби (8 в нападение). Бриана Люис също отбеляза 26 точки. За Цървена Звезда Снежана Богичевич отбеляза 25 точки.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ