Берое диша във врата на грандовете след нова победа

Славия Берое (12)

Берое се върна на пътя на победите. Старозагорци надвиха с 1:0 Септември у дома в мач от 8-ия кръг на Първа лига. Единственият гол в мача реализира Борислав Цонев в 58-ата минута.

Двата тима удариха по една греда, а домакините имаха още няколко добри възможности за гол, но Валентин Галев демонстрира отличен рефлекс и спаси своя отбор.

С успеха заралии събраха 15 точки и заемат 4-о място във временното класиране. За гостите това бе пето поредно поражение. Тимът на Николай Митов е предпоследен с 4 точки.

Двубоят започна с по-активни действия на домакините. Още във 2-ата минута Рубен Бригидо се озова на стрелкова позиция, но прати топката покрай вратата. Три минути след това дебютиращият за Септември Веласкес сбърка, но Вандерсон не съумя да накаже грешката му.

Столичани действаха прибрано и на контраатака. При една такава Крис Гади получи извеждащ пас от Александър Георгиев, но ударът му срещна гредата. В 36-ата минута Георгиев прати топката в аут, като можеше да подаде на Веласкес, който бе сам срещу Перниш.

В края на полувремето пред домакините се откри най-добрия шанс за гол, но Галес отрази шута на Бандаловски.

През втората част гостите започнаха да играят по-открито и бяха наказани в 58-ата минута. Тогава Цветков изведе Борислав Цонев, който преодоля Галев за 1:0.

Постепенно Берое заигра още по-добре и бе близо до втори гол в 72-ата минута. Гредата обаче спря Мартин Камбуров. Малко след това Валентин Галев с нова добра намеса не позволи на Александър Василев да се разпише.

В 82-ата минута Галев се намеси блестящо и при удар на Цонев. Малко след това Иван Минчев от точката на дузпата прати кълбото над вратата. В добавеното време двата тима имаха по една добра възможност. Първо Будинов с глава стреля над вратата. В отвентата атака Меска намери Желев в наказателното поле, но бранителят не намери очертанията на вратата.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ