ФОТОФАКТ: Велик ден за „червена“ България! Авиаторите се разкриха сами: Ние не сме ЦСКА, интересува ни Луковит! (СНИМКА)

Жребий (5) добрин гьонов цска 1948 авиатори

Днес ЦСКА отбелязва 70 години от първата си спечелена титла по футбол. През 1948 г. „червените“ триумфират в държавното първенство след драматични финали с Левски и от тогава е онази знаменита снимка на Нако Чакмаков, носен на ръце от своите съотборници. „Армейците“ днес отбелязват щастливия повод, на „Българска армия“ получиха поздравления и от ОСК ЦСКА, а един друг „червен“ клуб сам призна, че няма нищо общо с наследниците на Чакмаков. Никой от ЦСКА 1948 не намери 5 минути да напише 2 реда в официалния сайт на клуба за попадението на Нако в последната секунда, което осигурява историческите първи златни медали на „червените“. Вместо това на страницата на Авиаторите „гордо“ грее емблемата на … Ботев (Луковит), а не на Литекс, с който е следващият им мач във Втора лига.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ