Отлагат ли старта на световното в Италия заради лошото време? Вече имаме отговор

7 Dni Sport09.09.2018
италия

Отборите на Италия и Япония ще имат привилегията да изиграят мач №1 на световното първенство. Срещата в Рим стартира в 20,30, 10 минути преди България и Финландия да чуят първия съдийски сигнал във Варна.

Двубоят ще се играе на открито във“Форо Италико“ с капацитет 11 000 зрители. Стадионът в спортния комплекс „Форо Италико“ се използва предимно за тенис, но също и за волейбол. Прогнозите на синоптиците бяха за лошо време и дъжд, което стресна организаторите и едва не провали плановете. Възможно беше отлагане на мача или преместването му в закрита зала, но в крайна сметка очакванията са да се проведе по програма.

„Да започнем домашно световно първенство във „Форо Италико“ е най-хубавото, което можеше да поискаме! Имам доста срещи там, чувството е неописуемо, емблематично място. Ще играем на открито под небето на Рим, като 11 000 фена ще ни подкрепят! Какво повече да иска човек? Япония ще се бори, както винаги. Ние загубихме от Япония преди време и ще трябва да сме много внимателни. Да играеш Световен шампионат на домашна почва е чудесна възможност за нещо голямо. Искаме да постигнем възможно най-добрия резултат и чувствам допълнителната отговорност за това, че съм капитан на отбора“, сподели Иван Зайцев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ