Ботев Пд има всичко онова, което ЦСКА няма – отбор, треньор, стадион… Как да не бие?

7 Dni Sport19.04.2024
Футбол - ЦСКА София - Ботев (Пловдив)

Ботев Пловдив постигна почти неочакван, но напълно заслужен успех срещу ЦСКА и ако съдим по радостта на играчите след края на мача, то вече се чувстват на финал. Вярно е, че „червените“ са в криза, вярно е, че нямаха и типичен централен нападател заради контузията на Каранга и наказанието на Фаетон, но пък класата на един отбор си личи по това, че се възползва от всеки недостатък на съперника.

Този успех идва заради класата на играчи като Ивелин Попов, Уме Емаунел, Мертенс, Болоянис и Ето’о. Той е дело и на изключителните „жълто-черни“ фенове, както и на работата на треньора Душан Керкез, но не на последно място е проекция на стабилното финансово състояние и на… наличието на прекрасен стадион като „Христо Ботев“. Това е домът, който носи самочувствие, дори когато си далеч от него, храм, който настройва увереността и сетивата на футболистите към победния път.

Ботев вече е съвсем близо до това да се класира на четвъртия си финал за Купата в последните 10 години. Нещо, което в този период са правили само Лудогорец и Левски. И вече няма да е изненада, а закономерност.

Андрей Петров/ „Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ