Велик покойник е последния треньор, извел Черно море до победа на Лаута! Беше много отдавна…

1

Черно море ще гони първа победа като гост над Локомотив Пловдив от близо 6 години в днешния мач на „Лаута“.

За последно варненци спечелиха на този стадион на 24 август 2018 година с 2:0 след голове на Патрик Андраде и Радослав Василев, а Игор Банович от черно-белите бе изгонен в заключителните минути на двубоя. От този мач при домакините все още са Мартин Луков, Милош Петрович и Димитър Илиев, като единствено капитанът е основна част от тима на Александър Томаш. Вратарят все още чака повторния си дебют след завръщането на „Лаута“ тази зима.

В състава на варненци пък са Иван Дюлгеров и Васил Панайотов. Двамата са резерви, а халфът се появява на терена в 40-ата минута след контузия на един от голмайсторите Патрик Андраде. Тогава отборите са водени от Бруно Акрапович и покойния Никола Спасов.

В последвалите пет двубоя записаха равенство и четири загуби. Най-често срещаният резултат в мачовете под тепетата е 1:0 – 11 пъти, като 10 минимални победи са за черно-белите, а 1 е за варненци. Любопитното е, че в двубоите през април отново предимството е в полза на смърфовете – 3 успеха срещу 1 загуба и една среща е завършвала при равенство. Капитанът на Локо Пловдив Димитър Илиев се е разписвал пет пъти във вратата на Черно море, докато този на моряците Даниел Димов има на сметката си два гола срещу черно-белите.

Двубоят ще бъде по-специален и за треньора на гостите Илиан Илиев, който бе начело на черно-белите през 2016 година.
„Тема спорт“

За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ