Това ли ще е новия треньор на ЦСКА? Гриша Ганчев вече го е правил в Ловеч

Екранна снимка 2024-04-08 111306

Бившите футболисти Валери Божинов и Иван Иванов анализираха дербито между Левски и ЦСКА, завършило 2:0 в полза на „червените“. Двамата бяха в ролята на гост-коментатори в студиото на DIEMA SPORT по време на битката от 28 кръг на efbet Лига.

ЦСКА се наложи над вечния съперник с попадения на Тобиас Хайнц и Фернандо Каранга след почивката на Националния стадион „Васил Левски“. По трибуните се стигна до ексцесии между фенове, органи на реда и охранителна фирма.

Една от причините за загубата на Левски според Иван Иванов е видимото отпадане на физическите сили на играчите на Николай Костов през второто полувреме.

„Явно падането на физическите сили на футболистите на Левски. Това се отличава на пръв поглед. Защото трети мач поред през второ полувреме отборът изпитва видимо много сериозни трудности в контрола на двубоя. И съперниците ги надиграват тотално“, сподели Иван Иванов като първо впечатление след дербито.

Според Валери Божинов причините за загубата на „сините“ са комплексни:

„Футболът се играе на голове, ЦСКА отбеляза два гола, но е очевадно това, което каза Иван, че вторите полувремена на Левски са неузнаваеми. Отборът го няма. И когато позволиш на противника да те натисне, се случва това.

Валери Божинов подкрепи дебютанта в професионалния футбол за Левски Иван Андонов, който допусна неточност при първото попадение на ЦСКА.

„Грешката на Иван е неприятна, но ние трябва да го подкрепим. Да го подкрепим, ако искаме той да е наш вратар като българин, трябва да му дадем шанс и да го подкрепяме. Правят се грешки. Но много малко Левски създаде, за да иска да има победа в този мач. През второто полувреме ЦСКА създаде повече положения. И заслужено трябва да кажа, че ЦСКА искаше победата повече, колкото и болезнено да е това да го призная. Много малко от Левски видяхме“, каза Божинов.

Бившият играч на „сините“ постави и темата за жълтите картони. Според него не е нормално само вратарят да е получил жълт картон и нито един от полевите да не е получил такъв в подобен мач.

„Не може само вратарят да има жълт картон. Дори нарушение, да изкараш емоция, за какво говорим? Сините не създадоха нищо. Няма как да биеш“ – уточни Божинов.

Иван Иванов обаче е на друго мнение.

„Много пъти сме говорили, че твърде много се насища тази агресия в тези дербита. Просто за Левски видимо се очерта този проблем. Не знам начинът им на подготовка. В първите кръгове бяха свежи, видимо сега срещу три сериозни съперника, Левски изпитва недостиг на сила“, допълни Иванов.

„Победата на ЦСКА е напълно заслужена. Добре проведен и изигран мач. ЦСКА видимо е подготвен добре. Успя да удари съперника си и не без тази индивидуална грешка. Планът на ЦСКА сработи, ако това е анализирано добре от тях, да очакват да падне физическият запас. Подкрепа и от мен за този вратар. Случват се тези неща“, каза още Иван Иванов.

През цялото време бившият футболист на ЦСКА се нравеше с експертните си анализи и даде заявка един ден сам да поеме славния български клуб. Още повече, че собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев обича да взима треньори от екрана. На времето в Литекс той си хареса Ангел Червенков за треньор, след като се впечатли от негови анализи по телевизията. По-късно Червенков му донесе една от най-категорично спечелените титли в Ловеч.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ