Светът отново е в краката на Карлос Насар: Днес се случи нещо невиждано в кариерата му

payimage-616042

Карлос Насар спечели Световната купа по вдигане на тежести, в Пукет, Тайланд.

В категория до 89 килограма при мъжете българинът отвя конкуренцията и записа резултат от 396 килограма в двубоя и изравни световния рекорд в двубоя на китаеца Ли Дайин.

19-годишният Насар направи и световен рекорд в изхвърлянето от 181 килограма, но той се задържа само една минута, тъй като веднага след него колумбиецът Джейсон Лопес вдигна 182 килограма. Старият световен рекорд в движението на Ли Дайин бе 180 килограма от шампионата на Азия миналата година.

В изтласкването обаче Насар бе без конкуренция. Той вдигна 215 килограма още от първия си опит, а след това опита и два опита за световен рекорд в движението на 224 килограма. При втория от тях българинът бе съвсем близо до успех, но не успя да задържи щангата над главата. Ако беше успял, Насар щеше да запише и световен рекорд в двубоя от 405 килограма.

За сравнение нито един от конкурентите на Насар в изтласкването не успя да постигне повече от 210 килограма. Лопес, Дайин и Антонино Пицолато се справиха точно с нея.

След Насар втори в двубоя завърши Джейсон Лопес с 392 килограма. Ли Дайин остана трети с 383 килограма (173 в изхвърлянето и 210 в изтласкването). Италианецът Пицолато остана четвърти с двубой от 380 килограма (170 кг + 210 кг).

Така българският щангист триумфира  за първи път в кариерата си на Световна купа при мъжете.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ