Извадиха срамни факти за ЦСКА и Левски: След Барселона, сега и Лудогорец…

payimage-621892

Лудогорец стана първият отбор в историята на българския футбол, който може да се похвали, че е вкарвал 5 гола в един мач и на двата гранда – Левски и ЦСКА.

Преди успеха над „сините“ с 5:1 през изминалия кръг, „орлите“ бяха стигали максимум до 4 гола в тяхната врата. Това се случи през есента на 2021-а. Малко преди това Левски бе поет от Станимир Стоилов, но и с него „сините“ паднаха на „Герена“ с 2:4. А до пет гол във вратата на ЦСКА, Лудогорец стигна на 30 април 2022 година. Тогава „орлите“ спечелиха категорично с 5:0.

Освен от тях, 5 или повече гола Левски е допускал още от Ботев Пд, Ботев Bp и Нефтохимик. Нито „шейховете“, нито „канарчетата“, нито врачани обаче са вкарвали 5 гола на „червените“.

В евротурнирите единственият тим, вкарвал 5 или повече гола и на Левски, и на ЦСКА, е Барселона. Каталунците бият ЦСКА с 6:2 на 23 септември 1959 година на „Камп Hoy“, а на 12 септември 2006-а удариха Левски с 5:0 в груповата фаза на Шампионската лига, отново на своя стадион.

За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ