Александър Везенков се разлютя: Оценяват ме от един удар, който може и да не вкарам, не разбирах какво става

7 Dni Sport28.03.2024
Сакраменто Кингс, Александър Везенков

Баскетболистът на Сакраменто – Александър Везенков, не крие, че е разочарован от малкото шансове, които получава от Майк Браун.

Спортист №1 на България за 2022 и 2023 г. сподели емоциите от своя първи сезон в лигата на САЩ и Канада в интервю за Eurohoops.

Ето какво сподели най-добрият български баскетболист:

„Със сигурност първата година е много сложна, особено за опитен играч, който е учил различен баскетбол.

Ако си на 17 или 18 и дойдеш в лигата, се адаптираш към нейните стандарти. Все пак смятам, че имах някои солидни изяви. Когато получавах достатъчно игрово време, успявах да помогна на отбора. Но истинските възможности не са три или пет минути, или пък при вече решен мач.

Ти няма да станеш следващият Янис, Йокич или Дончич, защото те са в различна категория. Някои хора са гледали повече мачове от Евролигата, но това не ги интересува. Започваш от нулата. Може да се почувстваш пренебрегнат или че заслужаваш повече възможности.

Трудно е. Може да ме попиташ защо 28 или 29-годишен играч след толкова магичен сезон на персонално и отборно ниво отива някъде и приема да не играе. Трудно е. Има го егото и чувството, че не получаваш достатъчно шансове. Трудно е и да си далеч от хората, които обичаш. Или успяваш, или не.

В момента ме оценяват от един удар, който може и да не вкарам. Не съм на възраст, на която трябва да бъда оценяван по този начин. Имаше моменти, в които не разбирах какво става, но оставам позитивен, работя здраво, защото има много мачове, а времето е лимитирано.

В НБА съм и се чувствам благословен. Това е нещо, което всеки играч иска да опита и да види. Със сигурност ситуацията не е идеална за мен, но съм се научил да се боря в този живот. Това не е първата ми трудност, няма и да е последната.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ