Атомният диагонал на червените Страхиня Бързакович: ЦСКА шампион? Всичко е възможно…

1

ЦСКА отстрани Монтана и ще играе на полуфиналите в efbet Супер Волей.

„Армейците“ постигнаха две победи с по 3:1 гейма, като и в двете срещи диагоналът Страхиня Бързакович се представи много силно и записа съответно 16 и 32 точки.
Сръбският нападател говори пред клубния сайт cskavolley.com за изминалите срещи и предстоящите полуфинали.

Страхиня, преди всичко поздравления за класирането на полуфиналите. Доволен ли си от постигнатия резултат?

– Да, разбира се. Мачът бе много важен за нас и се радвам, че го изиграхме добре и спечелихме. Сега ще изчакаме да разберем срещу кого ще играем на полуфиналите.

ЦСКА имаше колебания в края на редовния сезон, но за сметка на това показахте на какво сте способни тогава, когато е нужно – на старта на плейофите. Така ли е?

– Виж, представянето ни в края на редовния сезон си има и своето обяснение. Имахме някои играчи с контузии, други бяха вече поуморени, защото сезонът е дълъг и се случват такива неща. Изиграхме много мачове, но сега сме наясно, че вече сме във фаза, в която трябва да показваме високо ниво, защото това са плейофите. Вече сме готови да се борим.

ЦСКА играе по-добре, когато е от значение…

– Абсолютно. Защото знаем, какво се иска от нас и че всеки мач е с висока стойност. По време на сезона може да си позволим да загубим някой двубой, но сега нямаме това право.

Очаквахте ли да отстраните Монтана толкова убедително?

– Не бих казал. Бяхме готови да играем тежки мачове, защото те имаха страхотен сезон, разполагат с много добри волейболисти и очаквахме наистина трудни двубои.

Доволен ли си от твоята игра?

– Не мога да кажа. За мен е важно да печелим мачовете като отбор. Разбира се, хубаво е когато играя силно, чувствам се по-добре и с повишено самочувствие в следващите срещи. Така че съм доволен.

Записа 32 точки във втория мач с Монтана. Има ли още какво да подобриш?

– Разбира се, винаги има какво да се направи по-добре. Човек никога не знае, затова спортът е толкова интересен. Един ден мога да направя 32 точки, друг да остана само с две. За мен е най-важно да печелим мачовете. Хубаво е, когато играя добре, но ако не печелим, това няма значение.

Имате ли предпочитание за съперник?

– Не. Резултатът е 1-1, двата отбора играят добре. Готови сме за когото и да е. Трудно ми е да прогнозирам, следващият мач е в Бургас и вярвам, че ще бъде хубав двубой.

Срещу кого би било по-лесно на ЦСКА?

– Няма как да кажа. Играхме два тежки мача с Дея през сезона, в които загубихме с по 2:3, но показахме, че можем да се противопоставим. Това обаче са плейофи, съвсем различни срещи. Ще видим. Трябва да сме готови срещу когото и да е.

Знаеш ли, че може домакинството на ЦСКА да не е в София?

– Да, казаха ми. Не знам защо това е така. Знам само, че няма да играем в нашата зала. Но честно казано не мисля за това. Важното е да се подготвим максимално добре за следващия съперник, а къде ще домакинстваме не е тема, която трябва да вълнува мен.

Готов ли е ЦСКА да спечели титлата?

– Всичко е възможно. Както казах, това са плейофите, най-добрите 8 отбора от първенството. Който играе по-добре, може да спечели. Сега е времето да покажем на какво сме способни.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ