Само в 7DS: 50 бона месечно ли? Ето я истинската заплата на Неделев в Ботев Пд!

Ботев03_2

Най-голямата звезда на Ботев Пд Тодор Неделев е и най-конвертируемият футболист на канарчетата. През това лято не един и два клуба от  България и чужбина проявиха интерес към 25-годишния национал, но малко преди затваряването на трансферния прозорец в Европа той все още е футболист на любимия си жълто-черен клуб. Логиката сочи, че най-добрият футболист на даден отбор трябва да е и най-скъпоплатеният в тима. Да, ама не. Поне в Ботев Пд не е така, въпреки че преди време спортно издание излезе с информация, че Неделев е най-скъпоплатеният роден футболист в българското първенство. Дори според техните данни Тошко прибирал колосалните 50 000 лева месечно, като 30 000 лева от тях се поемали от Майнц 05, а останалите от Ботев Пд.  Сумата е огромна, но е много далеч от истината.

Истинската и вярна заплата на Тодор Неделев в Ботев Пд е … 5000 евро, научи 7DniSport.bg. Това прави дори и непълни 10 000 лева.  Именно това е възнаграждението, което офанзивният халф получава след окончателното си завръщане при канарчетата от Майнц 05 през миналото лято. По наша информация е трябвало да се договорят и различни бонуси с ръководството на Ботев Пд, но това така и не се е случило. Една от причините е никак не розовото финансовото състояние на клуба поне досега.  Така на практика Неделев е останал с месечен приход от 5000 евро при жълто-черните. А тази сума е цели пет пъти по-малко от тиражираната информация.

На 22 август  ще се проведе Общо събрание на Сдружение „ПФК Ботев Пловдив“, което е и мажоритарен собственик на клуба към настоящия момент с 61% от акциите на клуба. Тогава ще се вземе решение за прехвърлянето на основния дял на Георги Самуилов. След като петролният бос официално стане мажоритарен собственик на Ботев Пд, вероятно ще се състои разговор с Неделев. Възможно е тогава да се стигне до корекция на възнаграждението на Тошко, макар и шансовете изглеждат малки.

Неделев бе избран за Футболист №1 в Първа лига за миналия сезон. Странното е, че дори не е и най-скъпоплатеният играч в състава на канарчетата. До миналия месец първото място се държеше от Фелипе Бризола, с който жълто-черните успяха да се разделят с много усилия. Бразилецът прибираше по 8000 евро нетна заплата. 7DniSport.bg вече единствен разкри, че след Нова година от Ботев Пд не успяваха да плащат цялата заплата на Бризола  и той получаваше само 50% от нея.

ВИЖТЕ ТУК РАЗКРИТИЕТО НИ И ПОДРОБНОСТИТЕ ЗА ДОГОВОРКАТА МЕЖДУ БРИЗОЛА И БОТЕВ ПД

След напускането на Фелипе, в най-скъпоплатен на Коматево се превърна Густаво Афонсо със 7000 евро възнаграждение. Ръководството на Ботев Пд положи сериозни усилия да го трансферира, за да избие поне част от изразходваните средства за него. Това така и не се случи, но шефовете все още не са се отказали да го разкарат, защото той не оправдава нито заплатата си, нито пък е основна фигура в състава на Николай Киров – Белия.

Любопитното е, че дори и като футболист на Майнц 05 Неделев  не е  взимал по 50 000 лева чиста заплата. По договор брутната заплата на Тошко при немските врабчета бе 37 000 евро. В Германия обаче данъците са огромни, като варират около 50%. Към тях като се прибавят и всички други разходи като застраховки и т.н реално след тяхното приспадане за Неделев са оставали около 15 000 евро. 7DniSport.bg вече единствен разкри, че най-настоятелният кандидат да привлече Неделев – Лудогорец планираше да му плаща приблизително същото възнаграждение като в Майнц 05.

ВИЖТЕ ТУК РАЗКРИТИЕТО НИ И ПОДРОБНОСТИТЕ ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА ЛУДОГОРЕЦ КЪМ НЕДЕЛЕВ

Неделев обаче вече на няколко пъти отхвърли варианта да премине в Лудогорец, защото предпочита да заиграе в чужбина, ако се стигне до нова раздяла с любимия му Ботев Пд. Техничарят от Белозем на два пъти направи сериозни жертви само и само, за да се върне под наем при канарчетата, съгласявайки се немците да му свалят заплатата с 30-40%. Не е тайна, че докато се подвизаваше като преотстъпен на Коматево около 80% от месечното му възнаграждение се осигуряваше от Майнц 05.

Сега вече Неделев е футболист на Ботев Пд и германците не му плащат нищо. 25-годишният офанзивен халф има договор за още 2 години с канарчетата. При следващата негова продажба Майнц 05 ще получи 70% от трансферната сума, а за пловдивчани остават 30%. Все пак при бъдеща сделка има шансове, съотношението да се коригира до 50% за всеки от двата клуба, но това ще се изясни допълнително. Трансферните права и Неделев се държат от канарчетата и те са клубът, който води преговори за бъдещета му продажба.

 

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ