ЦСКА си поднови абонамента

7 Dni Sport01.03.2024
ЦСКА - Арда Кърджали, Джонатан Линдсет

ЦСКА успя да се справи Арда от турнира за купата на България след победа с 1:0 в сряда на националния стадион и си осигури участие в полуфиналите на надпреварата. Армейците се завръщат на тази фаза, след като през миналата кампания бяха отстранени едно стъпало по-рано след домакинска загуба с 1:2 от Черно море.

Тогава поражението бе прието доста спокойно, тъй като тимът бе лидер в първенството и водеше здрава битка за шампионската титла. То обаче сложи край на серия от 5 години, в които червените неминуемо бяха достигали до полуфиналите за купата. През 2018-а те бяха спрени на тази фаза от Левски, през 2019-а от Ботев, а след това достигнаха 3 поредни финала.

Само един от тях завърши със спечелване на трофея – през 2021-а срещу Арда, а през 2020-а Локомотив Пловдив и през 2022-а Левски триумфираха за сметка на ЦСКА.

Така армейците са достигнали до полуфиналите за купата в 6 от последните си 7 участия в турнира и ще преследват достигане до четвърти спор за трофея в рамките на 5 години, пишат от „Тема спорт“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ