Около 60 000 лева заплата на месец за това? „Армейският“ бос е вбесен, доклада на CIES е позорен

7 Dni Sport28.02.2024
Черно море - ЦСКА,

ЦСКА няма никакви шансове за първото място, сочи статистиката. Швейцарската CIES публикува данните от мачовете за доста първенства, включително и българското, като използва реномираната Wyscout. И там идва ужасяващият процент от 78,4% точни пасове на отбора на Нестор ел Маестро. Или преведено на прост език, всеки трети е неточен. Това отрежда на ЦСКА едва 13-ото място от целия елит. По-зле са само “Крумовград” (77,7), “Пирин” (77,5) и “Етър” (76), или два отбора, които се борят със зъби и нокти да останат в елитната група.

Далеч от “червените” по този показател са “Лудогорец” (86,5), “Левски” (84,9) и “Локо” (Пд) (84).

Със сигурност в тази статистика влизат и разцъкванията пред вратаря, както и пасовете назад, които са запазена марка на “червените” от началото на сезона. Може би с най-много пасове напред е вратарят Густаво Бусато за сметка на халфове и нападатели.

Това говори, че проблемът в играта на ЦСКА не е в нападението, а по-скоро в халфовата линия, която е безкрайно неефективна, пишат от „24 часа“.

Единствените показатели, в който ЦСКА е в тройката от всички отбори, е по допуснати пасове в собствената третина пред вратата и направените в противниковата третина. В защитен план с 24,4 средно на мач тимът е след “Лудогорец” – 17, и “Левски” – 19,2. В нападението показателят е 39,9, като “Лудогорец” е 53,2, а “Левски” – 44,7. При точните удари средно на мач тимът е четвърти с 5,0, което е по-зле от “Лудогорец” – 7, “Левски” – 5,3, и “Ботев” (Пд) – 5,2. На същото място е по допуснати точни удари в собствената врата – 3,1. “Лудогорец” е с 1,9, “Левски” с 2,7 и “Арда” с 2,9.

Доста слабо е представянето и по притежанието на топката. ЦСКА е едва на шесто място с 52,8%. Тук лидери са “Левски” – 60,9, и “Лудогорец” – 60,2.

Така идва и най-отчайващата статистика. От началото на сезона срещу отборите, които заемат първите 6 места в класирането, ЦСКА има цели 7 двубоя, от които е спечелил два, два са равни и е допуснал 3 загуби при голова разлика 6:8. Или това прави по 1,14 пункта средно на мач. И това е едва четвърто постижение от всички тимове, които към момента са в борбата за първата шестица, която трябва да определи шампиона.

Първи е “Лудогорец”, който в 6 мача е взел 13 точки, или 2,17 средно на двубой при голова разлика 9,3. На второто място в момента е ФК ЦСКА 1948, който в 5 срещи има 2 победи, 2 равни и само една загуба, което е 1,40 точки на мач и голова разлика от 5:5. Трети е доскорошният лидер в шампионата “Черно море” с 2 победи, 3 равни и 2 загуби, или 1,29 точки средно на мач и 7:8 голова разлика. “Левски” и “Локо” (Пд) с по 1 точка средно на среща, като “сините” в 7 мача са с 2 победи и равен, а пловдивчани – с 1 победа и 3 равни в 6 двубоя. “Левски” е с голова разлика от 7:7, а “Локо” 5:5.

Днес от 17,30 часа ЦСКА приема “Арда” в 1/4-финал за купата на България.

За разлика от Борисовата градина, в Кърджали доста се разтърсиха след погрома от “Левски” с 0:4 в София. Александър Тунчев напусна треньорския пост по взаимно съгласие, а на негово място се върна Николай Колев-Белио. Клубът подписа и за 2,5 години с бразилеца Густаво Каскардо за 2,5 години.

Каскардо е защитник и е познат у нас, защото за последно е играл в “Берое”. Преди това е ритал за “Кампинензе”, “Ботафого” и “Португеза”.

Снимка: От Официалната Фейсбук страница на отбора на Черно море


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ