Папазов: Притежавам качествата да направя същото като Георги Николов, уча се от Каранга

7 Dni Sport27.02.2024
Screenshot 2024-02-27 at 11.17.47

Марк-Емилио Папазов се завърна в Хебър с гол още във втория си мач. Юношата на ЦСКА поде обрата срещу Локомотив (Пловдив) (2:1) на „Лаута“. 20-годишният нападател беше привлечен под наем от „червените“ по молба на клубната легенда Любослав Пенев, като в Пазарджик ще натрупа още игрова практика и стаж в родния елит.

Той даде интервю за „nostrabet.com“. Ето какво каза:

„Настроението в Хебър е прекрасно, готвим се за мача срещу Пирин в сряда. Тренираме усилено, за да победим и тогава. Няма напрежение преди четвъртфинала за Купата. За нас това е нормален мач. Когато настъпи моментът да започне, ние ще сме максимално подготвени.

При гола срещу Локомотив чисто с нюх усетих, че топката ще дойде на втора греда и тръгнах натам зад гърба на Паскалев. Перфектно центриране от Стефан Цонков. Когато я видях да ми идва към главата, вече бях сигурен, че ще я вкарам. Играта с глава не е от най-силните ми качества. Аз съм по-добре с топката в краката ми, но така се случи в тази ситуация. Притежавам и добра скорост. Със сигурност, ще работя още да се усъвършенствам във всеки един елемент.

Аз винаги вярвам в себе си. Георги Николов направи много силен първи полусезон и стана топ реализатор на първенството. Аз също притежавам нужните умения и се стремя дори да надмина неговата статистика. Целя се само към върха. Двата гола срещу Берое (3:1) миналия сезон вероятно са ми любимите, защото бяха много важни. Този срещу Локо също бе такъв. Все пак всеки гол за мен е от значение, защото искам да вкарвам колкото се може повече. Ако трябва да избирам най-специален – това е вторият срещу Берое.

Когато няма толкова много шансове за нападателя, е много трудно. Моята стратегия в такива тежки мачове е да излизам зад гърба на защитата и да очаквам дълги подавания, защото притежавам добра линейна скорост и тези пасове не са проблем за мен.Надявам се да си спечеля титулярно място в ЦСКА, разбира се. Първо обаче имам работа с Хебър и чак след това ще мисля за завръщането. Да играя заедно с Фернандо Каранга на върха на атаката би било страхотно. Успяхме да се засечем на лагера в Турция. Той дойде в края на подготовката и все още влизаше в ритъм, затова тренираше отстрани. Неговите качества са безспорни. Головият му нюх. Дори само с гледане на тренировки можеш да се научиш от него на някои неща.

Направихме добра подготовка – силова с много тичане и себераздаване. На мен лагерът ми се отрази отлично и се чувствам в оптимална форма за предстоящите важни мачове от първенството. Подготовките с ЦСКА винаги са били ползотворни, защото това е най-добрият отбор в България. Нормално е лагерите винаги да са на топ ниво. Относно Александър Гицов мога да кажа само хубави неща. Винаги остава след тренировките да помага. Показва персонално отношение към по-младите. Тренираме допълнително завършващи удари, центрирания и други елементи от играта.

За всички млади момчета е много важна подкрепата от феновете, а и също така от треньори, от съотборници. Тя много ни радва и ние се стремим да се отблагодарим на привържениците. Бих им казал да продължават да бъдат зад отбора и да вярват в процеса, защото рано или късно ЦСКА ще бъде отново на върха.

Трудно е да се посочи едно нещо, защото в българския футбол има съвкупност от проблеми. За мен, българите от школите трябва да бъдат налагани независимо дали първоначално има колебания. С мачовете постепенно ще се натрупа опит и отборът ще стане по-силен. Нека има и чужденци, разбира се, но българите трябва да са повече. Пожелавам титла на ЦСКА, а за Купата… ако се срещнем, ще е сложно (смее се). Аз съм професионалист и мога да играя срещу всеки един отбор, но винаги тайно ще подкрепям ЦСКА. Ако се изправим срещу тях, ще трябва да вкарвам голове, няма как“.

Всички новини около ЦСКА през последните 24 часа, прочетете ги.

Снимка: От Официалния Инстагрма профил на футболиста


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ