Бивш шеф на Спартак Вн предупреди Ботев Пд: Два отбора от елита вече плакаха, защото ни подцениха

1

Енгибар Енгибаров е един от култовите футболисти на България от близкото минало.

До скоро Енги изпълняваше функциите на спортен директор в Спартак Варна. Освен че е играл за варненци, той има и два престоя в Ботев Пловдив, като бе един от любимците на жълто-черната публика, заради хъса и сърцето, с което играеше на Колежа. PlovdivDerby.com се свърза с Енгибаров, за да може той да сподели очакванията си от двубоя Ботев Пд – Спартак Варна:

“Моето лично мнение е, че Ботев Пловдив е фаворит. Когато съпоставим селекциите на двата отбора – разликата е видима. За мен Ботев Пд не би трябвало да имат проблем да отстранят Спартак, но това ще стане само, ако се опазят от подценяване на съперника. Спартак въобще не е за подценяване. В отбора има сплав от опитни и млади футболисти, които вече отстраниха два елитни отбора от турнира /Крумовград и Локомотив Сф/”. За мен Ахмедов е най-опасния играч на Варна. Той е с много опит и не случайно е голмайстор на Втора лига. Спартак ще имат предимство в това, че ще играят освободени от напрежение, защото при тях Купата не е приоритет. От другата страна канарчетата ще играят за задължителна победа. Тези два фактора могат да се отразят на срещата. В Пловдив винаги се е играло приятен футбол, затова очаквам хубав мач. Колкото до поведението на Спартак на Колежа, очаквам да са по-пасивни и да разчитат на контраатаки. Това обаче са мои очаквания, които могат да бъдат опровергани от старши-тренора на тима. Може пък да решат да изненадат Ботев Пд и да тръгнат да се наиграват с тях. За мен разликата между отборите, които заемат от 10-о място нагоре в Първа лига и тези във Втора лига е много голяма. Това е лично мое мнение, но според мен разликата е огромна и именно за това считам, че Ботев Пд са изявени фаворити в този мач.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ