Ботев Враца и Пирин Благоевград търсят успеха в мач помежду си

7 Dni Sport23.02.2024
Пирин Благоевград - Ботев Враца, Даниел Генов

Ботев (Враца) приема Пирин в първи двубой от 22-рия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „Христо Ботев“ е от 15:00 ч. и ще бъде ръководена от Кристиян Колев.

И двата отбора се намират в трудна ситуация и ще опитат възможно по-скоро да намерят изход от нея. Преди началото на този кръг врачани са на предпоследната позиция в класирането, а „орлетата“ са едно място по-нагоре и с три точки аванс пред днешния си съперник.

Тимът на Христо Янев е в серия от три поредни шампионатни загуби, последната от които дойде на старта на пролетния полусезон. Ботев отстъпи на ЦСКА с 0:3, въпреки че имаше добри голови положения, и по този начин остана без отбелязано попадение вече трети мач.

Пирин също започна пролетния дял от първенството с поражение. Футболистите на новия треньор Олександър Бабич загубиха от Левски (1:2), въпреки че около 60 минути играха с човек повече. Дори с числено преимущество благоевградчани създадоха твърде малко ситуации пред противниковата врата.

През седмицата днешните домакини се подсилиха с 19-годишния централен защитник Мартин Бачев, който за последно беше част именно от Пирин и ще бъде на разположение на Христо Янев за двубоя срещу доскорошния си отбор.

Първата среща между днешните съперници по-рано през сезона завърши с успех за врачани, след което „орлетата“ взеха реванш в турнира за Купата на България. Двамата наставници нямат сериозни кадрови проблеми и ще заложат на всичко най-добро в търсене на така важните за тях три точки.

Ботев Враца – Пирин Благоевград

Вероятни състави:

Ботев Враца: Бариос, Мендоса, Христов, Ачков, Георгиев, Смоленски, Велев, Траоре, Генов, Переа, Будинов

Пирин Благоевград: Ковальов, Дюлгеров, Бодуров, Костов, Бенгюзов, Абу, Дончев, Йорданов, Полонски, Комано, Суда

Начало: 15:00 часа
Съдия: Кристиян Колев
Стадион: „Христо Ботев“, Враца

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ