Потвърдиха новината на 7dnisport.bg: БФС предаде Зингаревич на ФИФА

Ботев Пловдив - Левски, Здравко Димитров, Антон Зингаревич, Илиян Филипов

БФС е предал на ФИФА всички документи по трансферите на Ботев Пд от лятото насам. Искането е дошло заради разследването на световната централа срещу собственика на Ботев – Антон Зингаревич, както 7dnisport.bg единствен писа.

ФИФА разследва трансферите на млади нигерийци в Краснодар – Окоронкво, Ндуко и Олусегун, които минаха единствено документално през „канарчетата“.

През последните години ФИФА затегна сериозно контрола при трансфери на футболисти под 18 години. Причината бе, че големите европейски клубове „крадяха“ 15-16-годишни таланти от Африка и Южна Америка. В момента има само четири изключения, при които се допускат трансфери на играчи под 18 години в други страни. Първата е, когато родителите на футболиста са се преместили да живеят в друга страна по нефутболни причини. Втората е – играчът и клубът да са в две различни страни, но разстоянието между дома му и базата на клуба да не е на повече от 100 км. Другата е футболистът под 18 години да е живял поне през последните 5 години в съответната страна.

Четвъртата, която касае трансферите на Ботев, е, когато футболистът е над 16 години и новият клуб му осигури образование извън футбола и се грижи по най-добрия начин, а доказателства за това се дават ежегодно на футболната асоциация. Правилата не важат за трансфери между клубове от страните от Европейския съюз.

Преди Нова година медиите в Русия гръмнаха, че ФИФА може много сурово да накаже собственика на Ботев Пловдив заради неправомерни трансфери с непълнолетни африкански футболисти. От нашата футболна централа са били поискани договори, платежни и всякакви други документи, свързани с трансфери в и от Ботев на млади африкански футболисти.

„Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ