От Разград отбора на Сервет поема към военна база

7 Dni Sport22.02.2024
Screenshot 2024-02-22 at 11.01.29

Часове след мача от плейофа с “Лудогорец” от Лигата на конференциите швейцарският “Сервет” ще поеме към строго охранявана военна база в родината си. Реваншът между българския хегемон и алпийския тим е тази вечер в Разград от 19,45 ч. Първата среща завърши 0:0.

Футболистите на “Сервет” ще заминат за Швейцария с полет от Варна. Но вместо да се приберат в Женева, ще кацнат в Пайерн, където се намира една от военните авиобази на страната. Причината за това е, че следващият мач на съперника на доминатора в т.нар. роден елит е срещу “Берн” за първенството на Швейцария. Разстоянието между столицата на Швейцария и е нищожно. А самолети с футболни тимове редовно използват летището на военните. При елиминация над разградчани пък “Сервет” за първи път ще влезе сред най-добрите 16 в който и да е турнир под егидата на УЕФА. Това обаче изглежда малко вероятно, поне на хартия.

“Лудогорец” е сочен за абсолютен фаворит в сблъсъка тази вечер. Още повече че швейцарците ще бъдат без 3 от новите си попълнения през зимата. Според местно издание от “Сервет” не са регистрирали Омар Рекик, Басури Ндиайе и Такума Нишимура за срещата с “Лудогорец”.

Очаква се наставникът на разградчани да направи промени в стартовия си състав спрямо първия двубой със “Сервет”. На върха на атаката ще застане Руан Круз вместо стартиралия от първата минута в Швейцария Квадво Дуа.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ