Официално: Христо Крушарски вече е едноличен властелин в Локо Пд

христо крушарски

Христо Крушарски отново е едноличен собственик на Локомотив, това стана ясно днес след проведеното Общо събрание на акционерите на клуба, което се състоя днес на „Лаута“. Припомняме, че до момента Крушарски заедно с Адам Сотков поделяха собствеността на отбора.

В средата на декември стана ясно, че Сотков се оттегля, а днес това вече беше и официализирано.

Крушарски пое Локомотив през 2015-та година, но от миналата година Сотков взе властта в клуба и бизнесменът от Говедарци се оттегли от управлението, но запази акциите си.

В началото на 2023-та година Сотков беше близо да вземе всичките акции на клуба, но Крушарски реши да стопира сделката и да запази дяловете си и се върна в управлението на Локомотив.

В началото на декември имаше сериозен разнобой между ръководството и изпълнителния директор Павел Колев, който обяви доста скандални неща, а малко след това Сотков се оттегли.

Локомотив ще има и чисто нов Съвет на директорите. В него влизат Венко Рахталиев, който е бил и преди част от управлението на клуба, Димитър Палазов, който е директор на школата на Локомотив и Антон Спасов.

От Съвета на директорите бяха освободени Адам Сотков, Румен Руйчев, Лъчезар Вълканов. Руйчев и Вълканов бяха изпълнителни директори на клуба от квотите съответно на Крушарски и Сотков, но двамата подадоха оставки и се оттеглиха от управлението преди година.

Мандатът на новия Съвет на директорите на Локомотив е за срок от 2 години.

Остава единствено промените да бъдат вписани в Търговския регистър.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ