Историята за Игор Тиаго в Брентфорд, 18 гола в 12 мача и бързи действия

7 Dni Sport20.02.2024
Screenshot 2024-02-20 at 8.44.41

Брентфорд избра Свети Валентин, за да ни припомни защо има толкова много тайни обожатели. Първо бяха публикувани годишните отчети, които показаха ръст на оборота.

След това дойде новината за привличането на Игор Тиаго – плодовит централен нападател, който през лятото ще акостира от Брюж срещу 31 млн. паунда. Бразилецът е избран да замени Айвън Тоуни, който ще си тръгне след края на сезона.

„Преди конкуренцията“, каза мениджърът Томас Франк. Точно така трябва да действат по-скромните клубове във Висшата лига, за да се противопоставят на гравитацията и да са пъргави в действията си на трансферния пазар. Остава да видим как Игор Тиаго ще се адаптира към английския футбол, но този ход има всички отличителни белези на класически удар от собственика на Брентфорд Матю Бенъм и неговия екип за набиране на персонал, воден от Фил Джайлс и Лий Дайкс.

Първоначално пчеличките водеха преговори с Брюж относно евентуално привличане на младото крило Антонио Нуса. Тогава обаче Тиаго създаде празнична каскада от голове. Започвайки с два срещу Бешикташ в Лигата на конференциите, 22-годишният бразилец реализира 18 попадения в 12 мача за два месеца. Той е силен, здрав и добър във въздуха и е сравняван с младия Ромелу Лукаку. И когато предполагаемият трансфер на Нуса се сблъска с пречка след медицински преглед, Брентфорд успя бързо да премине към алтернативна сделка.

Експертите по набирането на персонал следяха Тиаго още във второто ниво на бразилския футбол. В началото на 2022-а той напусна Крузейро малко след като клубът беше погълнат от бразилската футболна икона Роналдо. Последва впечатляващ период в Лудогорец в България, след което Брюж плати рекордните за него 7,5 млн. паунда за 22-годишния нападател през миналото лято. А с представянето си в Белгия Тиаго бързо попадна в полезрението на хиените от Висшата лига. Ако Брентфорд беше изчакал до лятото, доста вероятно е бразилецът вече да беше извън техния обсег. Той има головата сила да осигури бъдещето на пчеличките във Висшата лига, които междувременно подобряват репутацията си на клуб, който знае какво прави и как да го стори в точния момент.

Автор: Мат Барлоу / „Daily Mail“

Снимка: От Официалния Инстаграм профил на отбора на Брюж


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ