Ремонтните дейности на стадион „Българска армия“ започнаха

7 Dni Sport20.02.2024
Стадион" Българска армия",  Сектор "В"

Първите дейности от предстоящата реконструкция на стадион „Българска армия“ вече започнаха, съобщават колегите от „Тема Спорт“. Във вчерашния ден стартира демонтаж на седалките в сектор А. Част от тях ще бъдат дарени на аматьорските Септември Тервел, Левски Елин Пелин и Асеновец Асеновград, който още през декември се похвали, че ще получи 1000 броя.

„Група всеотдайни фенове на Септември 98 се намират на „Българска армия“ и свалят седалки, които се даряват от ръководството на ЦСКА за стадион „Кан Тервел“ (с огромната заслуга на представителя на фенклуб „Добрич“ и наш приятел и съгражданин Стефан Стефанов), за което благодарим от все сърце! Използва се бус, с който ще се транспортира дарението, а в екипа, изпратен от Община Тервел за демонтажа, са няколко работници. Сърдечни благодарности на всички участници в доброто дело!“, написаха от Септември Тервел на своята Фейсбук страница, като изразиха и специална благодарност към изпълнителния директор на клуба Стоян Орманджиев.

Ръководството на ЦСКА е избрало фирмата, която ще се занимава с бутането на старото съоръжение, което ще продължи 100 дни. Вероятно бутането на съоръжението ще започне в близките десетина дни, а според зададените срокове ще трябва да приключи около средата на месец май.

Такова е и изискването на Столична община, защото след това ремонтните дейности в Борисовата градина се забраняват заради флората и фауната в парка. Цялостната реконструкция на стадиона ще продължи около две години.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ