Новият френски нападател на ЦСКА, шие ги 25, 30 метра без напрежение

7 Dni Sport19.02.2024
ЦСКА - Ботев Враца, Джонатан Линдсет, Тибо Вион, Фернандо Каранга, Матиас Фаетон, Християн Петров, Отбор

Тибо Вион се превърна в неочакван герой за ЦСКА при победата с 3:0 над Ботев (Враца) в мач от 21 кръг на efbet Лигата. 30-годишният дефанзивен футболист вкара два гола за успеха на „армейците“. И от красиви по-красиви.

Това е изключително рядко постижение за играч със защитни функции. Има обаче една тънкост. Французинът е скритият нападател в състава на Нестор Ел Маестро, тъй като в началото на кариерата си играе предимно в предни позиции. Дори в един момент носи фланелката с №9.

Трябва да се отбележи, че това не е първият случай, в който Вион се разписва два пъти в един мач. Професионалната му кариера започва през 2012 г. в португалския гранд Порто. След това носи екипите на френските Метц, Ниор, както и на белгийския Серенг (2015/16).

За 12 години професионална кариера на клубно ниво Вион има 331 мача във всички турнири. В тях е вкарал 28 гола. Общо три са случаите, в които се разписва два пъти в една среща, включително и вчерашната среща с Ботев (Враца).

Вторият случай е на 26 октомври 2016 г. В мач от 14 кръг на френската Лига 1 Вион влиза като резерва четвърт час преди края и спасява тима си от домакинска загуба в мача срещу Лориен. Само в рамките на първите три минути след появата си в игра той се разписва два пъти, оформяйки крайното 3:3.

Любопитно съвпадение е, че и в трите случаи, когато Вион бележи два гола в един мач, неговият тим реализира три попадения. Този път обаче съотборниците на французина в ЦСКА не допуснаха гол във вратата си, както в предишните два случая.

Автор: Веселин Русев / „БЛИЦ“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ