Левски победи отбора на ФК Рига в приятелски мач

7 Dni Sport07.02.2024
Левски - Дукажини, Отбор

Левски записа трета пореден успех по време на зимния си подготвителен лагер в Турция. След като в предишните два мача „сините“ надиграха Динамо Киев Шахтьор Донецк U19,възпитаниците на Николай Костов победиха и латвийския Рига с 3:1.

Срещата не започна никак добре за“сините“, които допуснаха гол още в шестата минута. Райвис Юрковскис беше изпуснат от отбраната на Левски и с диагонален удар откри резултата в полза на латвийците.

Възпитаниците на Николай Костов стигнаха до изравнително попадение четвърт час по-късно, когато Марин Петков бе отлично изведен от Рикардиньо и изравни резултата.

В заключителните минути на първата част българският тим стигна до пълен обрат, когато отново Рикардиньо бе главното действащо лице. Бразилският нападател бе фаулиран в наказателното поле и реализира отсъдената дузпа.

Началото на втората част започна така, както завърши първата – с гол за Левски. Играчите на Рига сгрешиха при изнасянето на топката и Джавад ел Джемили се възползва по най-добрия начин като отбеляза 3-ти гол за „сините“.

До края на мача латвийците се опитаха да се върнат в мача, но така и не успяха да стигнат до ново попадение във вратата на Пламен Андреев. Българският тим също пропусна няколко изгодни ситуации на контраатака. Така Левски завърши подготвителния си лагер в югоизточната ни съседка с баланс от четири победи и четири поражения.

Автор: Богомир Василев / „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ