Мартин Стойчев от ЦСКА е с нарушена подготовка

7 Dni Sport03.02.2024
ЦСКА - Тренчин, Мартин Стойчев, Християн Петров

Новото попълнение на ЦСКА – Мартин Стойчев – не се намира в оптимален игрови ритъм и това е причината да получи само двайсетина минути при неофициалния си дебют с червената фланелка срещу Тренчин във вторник.

Подготовката на младежкия национал е била сериозно нарушена, тъй като е бил изваден от състава на Арда по време на преговорите с ЦСКА. Кърджалийци искаха да го задържат в редиците си, но десният бек настояваше пред клубните шефове да премине в Борисовата градина. Това е довело до изключването му от тренировъчния процес, както и от контролите, които игра тимът, воден от Александър Тунчев. В този период защитникът се е готвил индивидуално. Той е действал много съвестно, като всеки ден се е подлагал на сериозни физически натоварвания. Стойчев се намира в добро кондиционно състояние, но в следващите две контроли на ЦСКА ще трябва да натрупа и игрова практика.

„Мартин е прекрасно момче. Много е бърз, както можете да видите. Динамичен, концентриран, беше малко нервен в някои ситуации. Но това е нормално. Той е доста добро попълнение с голямо и бляскаво бъдеще за нас“, коментира треньорът на армейците Нестор Ел Маестро след дебюта на Стойчев срещу Тренчин във вторник. Очаква се днес срещу Бохемианс Прага младежкият национал да получи повече минути от сръбския специалист. Той тренира пълноценно с червените вече цяла седмица.

През есенния полусезон десният краен защитник взе участие в 19 от 20-те мача на Арда в Първа лига, като бе титуляр във всеки от тях. Отчете се с 3 асистенции и 3 жълти картона. Той парафира с ЦСКА до лятото на 2027 година, а Септември, откъдето играеше като преотстъпен в Арда, си запази процент от бъдеща негова продажба. Стойчев ще носи номер 20 при червените, който досега бе притежание на Асен Дончев. Благоевградчанинът обаче отиде под наем за пролетта в родния Пирин.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ