Новите шефове в Левски започнаха подготовка на документите, стратегически инвеститор

7 Dni Sport03.02.2024
Левски, Пресконференция, Наско Сираков

Дружеството „Стадион Георги Аспарухов” ЕАД, с което Левски се похвали в четвъртък, ще стартира своята дейност с подготовката на документите да концесия на съоръжението. Както е известно, такава бе гласувана за срок до 2027 година от последното служебно правителство. Твърдеше се, че това ще помогне на „сините” в преговорите с United Group, които в крайна сметка завършиха без успех.

За концесия се заговори и при последното редовно правителство.

Сега обаче от Левски ще стартират процедурата и успоредно с това ще търсят стратегически инвеститор. Както е известно, в края на миналата година Даниел Боримиров и Христо Йовов пътуваха до Унгария, за да разговарят с потенциални кандидати, но мисията им завърши без голям успех.

„Сините” обаче трябва да решат и един друг въпрос – за дълговете, които имат около съоръжението към общината. Те искат да ги разсрочат, а това не може да се случи докато не бъде бъде избран шеф на СОС и парламента в столицата заработи. В момента това не се случва.

Автор: „Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ