Александра Фейгин ще пропусне международния турнир „София Трофи“

7 Dni Sport02.02.2024
Александра Фейгин,

Най-добрата българска състезателка Александра Фейгин няма да участва в международния турнир по фигурно пързаляне „София Трофи“, който се провежда в българската столица.

Фийгин в момента е студентка в НСА „Васил Левски“ и е била на задължителен курс по ски. Заради това тя не се чувства достатъчно добре подготвена. Отделно от това се е наложило българката да смени на волната си програма. От няколко дни тя има ново съчетание на фона на музика по романа Ана Каренина.

През февруари Фейгин ще участва на турнир в Норвегия. Тя вече е покрила норматив за участие на Световното първенство в Монреал (Канада) през месец март.

Така в стартовия списък на „София Трофи“ при жените присъства само Даниела Николова.

Около 320 състезатели от 22 държави ще участват в деветото издание на турнира по фигурно пързаляне на ИСУ „София Трофи“, която се провежда в Зимния дворец. Организатор на надпреварата, която е за мъже, жени, юноши и деца, е кънки-клуб „Денкова-Стависки“. Състезанията отново са валидни за Европейската купа при младите и са част от инициативата „София – европейска столица на спорта“.

Входът за зрители е свободен.

Автор: „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ