Николай Костов може да си тръгне от Левски още преди края на сезона

Левски - Лудогорец, Николай Костов

Треньорът на Левски Николай Костов няма никакво влияние върху футболистите и напълно е загубил авторитет в съблекалнята, твърдят източници от „Герена“ пред в. „Мач Телеграф“. Играчите не разбират какво се иска от тях, объркват се от тактическите му разбори и напътствията му изобщо не стигат до тях.

Самият Костов също е близо до отчаянието, тъй като вижда как неговите разбирания за футбол не могат да се реализират. В резултат на това играта на Левски в последните мачове е изключително слаба и неатрактивна. На почивката на мача с Берое Костов дори е искал да хвърли оставка, заради слабата игра на своя отбор. Само голът на Фадига след почивката е разколебал Костов в решението му да си тръгне от „Герена“. Според източници от Левски, всички в клуба – от футболисти до директори са били убедени, че треньорът ще хвърли оставка и след мача с ЦСКА. Те били шокирани от отказа му да го направи, както и от поведението му пред медиите.

В Левски не могат да прогнозират дали Костов няма да си тръгне още преди края на сезона, заради непредсказуемия си характер. Част от шефовете смятат, че той ще изпълни договора си и ще завърши сезона. Други обаче са на мнение, че може още днес да си тръгне, заедно с целия се екип. Те припомнят как той хвърли оставка преди 12 години от Левски. „Сините“ загубиха у дома от Миньор с 0:1 и това сложи край на борбата им първото място. До този момент Левски имаше еднакъв брой точки с ЦСКА и Лудогорец. След загубата и оставката на Костов, тимът тръгна надолу и в крайна сметка остана трети в крайното класиране.

В Левски сега нямат намерение да уволняват Николай Костов, въпреки ужасяващата серия в последните мачове. На „Герена“ искат да направят пълноценна треньорска смяна – без временни варианти. Традицията от последните години в последните мачове от сезоните отборът да бъде воден от Елин Топузаков или Георги Тодоров, вече е неприемлив за сините шефове. Загубата от ЦСКА и най-вече катастрофалната ситуация в съблекалнята обаче правят оставането на Костов и през следващия сезон на 99 % невъзможно.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ