Левски откри пета държава в Южна Америка

7 Dni Sport02.02.2024
Левски - Дукажини, Николай Костов

С евентуалното привличане на Хоакин Петрусо, Левски ще разшири географските си открития в Южна Америка. Досега „сините” са прибягвали до услугите на играчи от четири държави от този континент.

Първите крачки бяха направени с идването на проби на аржентинец в зората на демокрацията, но той така и не подписва договор. Така първият южноамериканец, който облича синята фланелка, е Леонидас, макар и за 3 мача в евротурнирите. И във времето бразилската колония на „Герена” скочи на цели 22 души.

Иначе „сините” пробваха през годините и трима футболисти от други южноамерикански страни. Първо там се появи, макар и по грешка, Мануел Мендоса от Еквадор. Нисичкият футболист ще остане завинаги във фолклора на дербито с ЦСКА заради попадението си с глава за 1:0 на „Българска армия” в турнира за Купата на България през 2003 година.

Следващото попълнение извън Бразилия дойде с много надежди. Хеан Деса имаше доста впечатляваща визитка. Но не само във футболно отношение. „Сините” обаче не се притесниха, че бе забъркан с пиянски скандали и побои над жени. И си изпатиха. Деса дори им избяга. Франко Мазурек пък дойде на „Герена” с марката Бока Хуниорс. Аржентинецът обаче не успя за изпъкне с фланелката на Левски.

Автор: „Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ