Кой превърна фланговия нападател Мартин Стойчев в десен бек?

7 Dni Sport30.01.2024
ЦСКА, Мартин Стойчев

Младежкият национал Мартин Стойчев дойде в ЦСКА, след като клуба с много мъки и преговори разплете троен трансферен възел. Той е роден близо до границата със Сърбия – град Драгоман. Започва да тренира в школата на столичния Септември, когато е на 12-13 години.

Тогава играе дясно крило и прави отлично впечатление с майсторското си центриране от полудистанция. Таймингът му по този показател е страхотен, а в днешния футбол именно този тип центриране, а не това от ъгловото флагче, е далеч по-използван и модерен.

В юношеските години Мартин Стойчев прави впечатление, че е доста агресивен, което е едно от най-важните качества за модерния краен защитник, който не спира да се движи по фланга.

Именно този факт кара директора на Септември Кристиян Добрев, който винаги е следял изключително изкъсо ДЮШ на клуба, да превърне Стойчев в краен защитник, пишат колегите от „Мач Телеграф“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ