Много важна новина за Левски: НАП им призна 10 милиона! Край с драмите с лицензи

Левски - Айнтрахт Франкфурт, Фенове
Левски - Айнтрахт Франкфурт, Отбор, Фенове

Добрите финансови резултати, които постигна Левски в последните две години и най-вече през миналото лято, са дали резултат. И благодарение на тях “сините” успяха да стигнат до споразумението с НАП за разсрочване на дълговете, с което спасиха лиценза. Освен това по-лесно ще могат да планират бъдещето си в следващите 2 сезона.

От „Герена” обаче са постигнали нещо повече. Цената на марката „Левски” е скочила с 10 милиона лева. И вече се оценява на 17 млн.

От НАП са отчели положителното развитие при „сините” и са вдигнали финансовата оценка на трите емблеми, които са заложени от 2015 година насам в хазната. Тогава клубът обезпечи дълговете със символите си задълженията от 4 млн. лева, за да може да вземе лиценз. Става въпрос за традиционното Л, за чийто патент в крайна сметка Тодор Батков успя да се пребори, юбилейния вариант, както и „лопатата”, която доста от феновете ненавиждаха. Тогава стойността обаче бе 7 млн. лева. И не бе променяна с годините.

Сега обаче от НАП са решили, че Левски е заслужил далеч по-реална оценка от онази, която е направена преди 9 години. Особено, след като „сините” успяха да върнат доверието си пред хазната с парите, които внесоха ударно там през това лято. Както е известно, клубът няма проблеми да ползва емблемите си, но пък няма право да ги залага в други финансови институции.

Освен това „сините” копираха ЦСКА през 2015 година. От Борисовата градина първи заложиха символа си, но пък решиха, че могат да минат без споразумение с НАП за дълговете си, което им създаде проблеми.

“Мач Телеграф”


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ