Карлос „Ох, не-не“

7 Dni Sport29.01.2024
Берое - Левски, Николай Костов

Отборът на Левски сюрпризира феновете си с привличането на Карлос Охене. Едва ли някой е очаквал, че точно този ганаец ще бъде попълнението, което да съживи халфовата линия след „задраскването“ на Анди Краев.

Но това е Левски и от „сините“ може да се очаква всичко….

За какво иде реч, седмици преди ангажирането на Карлос, от „Герена“ многозначително обявиха, че нямат интерес към нито един футболист, който се подвизава в efbet Лига. Да, ама не – дни по-късно ухиленият до уши Охене вече се ръкуваше с Даниел Боримиров, а треньорът Николай Костов призна, че дълго време е следял под лупа изявите на африканеца.

Явно от висшето ръководство на клуба продължават да мислят привържениците си за балами, които им вярват сляпо. Това да е проблемът! Не е нещо, което се случва за първи или последен път. Въпросът е какво да очакваме от Охене и има ли място той в Левски? Ще има ли много „Ох, не-не“ или пък ще се изненадаме положително…

Карлос Охене до този момент:

Карлос Охене е роден на 21 юли, 1993 година в столицата на Гана – Акра. Като един от многото футболисти в африканската държава, той рано осъзнава, че надеждата му за по-добър живот е свързана единствено с попадането в чуждестранен клуб. Така след престои в академиите на Мадина и Уелфеър Старс, халфът поема към Кипър. За 5 години (2011-2016) оставя сериозна следа в Острова на Афродита, записвайки 38 мача за Алки (Ларнака), а след това и 64 за АЕЛ Лимасол.

Така се стига до преминаването му в Берое. По това време старозагорци са в разцвета на финансовата си мощ и Карлос се радва на добра заплата и достатъчно на брой игрови минути. Превръща се в основен играч, правейки два периода с фланелката на заралии. Първият от тях двугодишен с 53 мача и 3 гола (2016-2018), а вторият с почти същата продължителност, но от 2019 до 2021. Гореспоменатите времеви интервали са разделени от кратък престой в Саудитска Арабия, където Охене е част от Оход.

Автор: Ивайло Димитров / „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ