ЦСКА се разделя с нападател, спортно-техническото ръководство е взело решението

7 Dni Sport22.12.2023
ЦСКА - Арда Кърджали, Нестор Ел Маестро

Тригодишният престой на ганаеца Бисмарк Чарлс в ЦСКА ще приключи през зимата, пишат колегите от „Тема Спорт“. Младият нападател пристигна на „Армията“ в началото на 2021 г., когато бе едва на 19, от Трепча Косово. Той първоначално изкара пробен период, след което бе одобрен от тогавашния наставник Бруно Акрапович и подписа договор за 3 сезона и половина.

Престоят му в “Борисовата градина” започна по мечтан начин – адаптира се бързо към състава и във финала за Купата на България срещу Арда Кърджали вкара попадния гол, с който донесе последното и до ден днешен отличие за “червените”.

Оттогава насам обаче кариерата на Чарлс тръгна стремглаво надолу, като е достатъчно да се каже, че това е последният му гол в официален мач с червената фланелка. Той непрекъснато е преследван от травми, като премина и през няколко интервенции.

В края на лятото бе преотстъпен на Пирин Благоевград за есенния полусезон, за да възвърне формата си преди да се присъедини към 31-кратните шампиони.

Това обаче не се случи, а вместо това футболистът продължи да е в лазарета и прекара повече време на възстановителни процедури в Панчарево, отколкото в Благоевград.

Междувременно договорът му за наем с Пирин изтече, без нито веднъж дори да е попаднал в групата на “орлетата”.

Така Чарлс отново е активен състезател на ЦСКА, но от вицешампионите не са заинтересовани от неговите услуги, предвид че контрактът му изтича през лятото. Вместо това червените ще опитат да разтрогнат с ганаеца, който освен всичко друго не разполага и с паспорт от Европейския съюз, което създава логистични проблеми.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ