Левски вади 6 цифрена сума от касата, закупува може би най-класния нападател в efbet Лига

7 Dni Sport21.12.2023
Левски, Наско Сираков

Ръководството на Левски работи усилено по зимната селекция. Една от набелязаните цели пред клуба е офанзивният халф на Арда Абубакар Тунгара, пишат колегите от „Тема Спорт“.

Освен като плеймейкър малиеца може да бъде ползван и като втори нападател. Сините вече са започнали разговори за неговото привличане. И дори са предложили конкретна сума за правата на играча. Тя е в размер на 250 хиляди лева. Офертата обаче е била отказана на мига от ръководството на кърджалийци. Оттам настояват за доста по-голямо предложение, за да се разделят с един от асовете си. Така че Левски трябва поне да удвои парите на масата, за да има изгледи за трансфер.

Абубакар Тунгара направи име у нас първо с екипа на Берое. Той изигра общо 44 шампионатни двубоя за старозагорци, в които вкара 17 гола. През есента на 2022-ра бе над всички в тима, като се разписа 9 пъти в 17 срещи и бе водещият реализатор. Арда плати трансферна сума, за да го привлече. При кърджалийци малиецът също е основен играч. През есента не пропусна нито една шампионатна среща, като в 19 от 20-те започна като титуляр. Той бе точен 4 пъти. Освен това има на сметката си и 4 асистенции. През пролетта пък вкара 1 гол в 16 двубоя.

По време на предстоящия трансферен прозорец Левски трябва да е активен, защото есенният дял на първенството извади на показ доста липси, а наред с това скамейката е къса. Сините са набелязали за привличане вратаря на Пирин Бл Максим Ковальов, работят и по намирането на заместници на Жереми Петрис и Андриан Краев. Десният бек и офанзивният халф имат договори до лятото, но отказват да ги продължат. Затова и през зимата може да бъдат продадени. При трансфер на Хосе Кордоба в чужбина ще се наложи и взимането на централен защитник. Нужен е и играч за върха на нападението.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ