Тимове от Чехия и Турция си харесаха вратаря на Черно море

7 Dni Sport11.12.2023
Черно море - Лудогорец, Иван Дюлгеров

Националният вратар на България Иван Дюлгеров ще избира от няколко оферти за чужбина през зимата, твърди „Труд News“. Титулярът на Черно море има няколко предложения от Турция и Чехия, а интересът към него е сериозен.

През следващите седмици той ще обмисли сериозно възможността за следваща крачка в своята кариера. Юношата на „моряците“ прави отличен сезон, белязан от историческо първо място след края на есенния дял в efbet Лига. Интересното е, че на „Тича“ вече имат опит в продажбата на свои футболисти в Чехия. През лятото на 2020 година Мартин Минчев пое към Спарта Прага, където стана шампион през изминалия сезон. През тази година той премина в турския Ризеспор.

В същото време 24-годишният страж натрупа сериозен стаж в родния елит, а през октомври записа мач №100 за варненци за първенство. По този начин той влезе в елитния клуб на вратарите, играли на „Тича“, като едва петима от тях имат трицифрен брой срещи в шампионата.

Дюлгеров дебютира за Черно море на 19 март 2017 г. при победа с 3:1 като гост на Нефтохимик в Бургас. Той не е допуснал гол в 46 срещи в родния елит.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ