Спартак Търнава – Лудогорец е мач за 1 млн. евро

7 Dni Sport30.11.2023
Лудогорец - Фенербахче, Спас Делев

Парите не са всичко във футбола, но те са много важни. Точно заради това мачът на Лудогорец със Спартак Търнава днес ще е за повече от 1 млн. евро. Та това е трансферната сума за един сносен за българския пазар футболист.

Ако отборът на Георги Дерменджиев успее да победи в Словакия, ще прибере 500 000 евро само за трите точки. Отделно, ако в другия мач Фенербахче направи по-логичното и победи Нордселанд в Дания, то Лудогорец ще направи голяма крачка към второто място и респективно класирането на 1/16-финалите (б.а. – или както се казва в момента – плейофите към 1/8-финалите на Лигата на конференциите). Ако разградчани успеят да направят това, то те ще вкарат още 325 000 евро за второто място и 300 000 евро за класирането. Така че сумата ще се качи дори и над милион евро, като ще бъде 1 125 000 евро.

Факт е, че Лудогорец се намира в много деликатна ситуация. Тъкмо след поредното завръщане на Георги Дерменджиев отборът беше навлязъл в отлична серия от 6 поредни победи и първото място в България и продължаването напролет в Лигата на конференциите изглеждаше напълно реалистично. То и сега е такова, но пък поражението от Славия в Разград и най-вече безобразното игрово поведение, сякаш компрометират шансовете за тотален лудогорски хепиенд – класиране напролет в Лигата на конференциите, първо място в родния елит и продължаване напред за Купата на България.

Колкото до Спартак Търнава, то със сигурност Георги Дерменджиев не се заблуждава, че успехът с 4:0 в първия мач между двата тима, ще бъде повторен. Да, Лудогорец може да победи, но играчите ще трябва да дадат най-доброто от себе си, за да вземат трите точки. А и да имат късмет. Защото словаците влязоха в отлична форма, като в момента имат 4 поредни победи, а освен това направиха 1:1 с Нордселанд в Дания, там където българският първенец отнесе седмица.

Автор: „Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ