Майк Браун: Да ви кажа новината за Александър Везенков, истина е, ще те накара да си платиш

7 Dni Sport29.11.2023
Сакраменто Кингс - Голдън Стейт Уориърс, Александър Везенков

Старши треньорът на Сакраменто Кингс отличи двама играчи за страхотния обрат над Голдън Стейт Уориърс със 124:123 тази сутрин. Става въпрос за Кион Елис и Александър Везенков, които влязоха от пейката. Българският национал се отличи с най-голям принос за обрата срещу “воините”, след като за 15 последователни минути на терена той постигна 8 точки, 4 борби, 2 чадъра и 1 асистенция за +/- от +17 – най-високият от играч на Сакраменто в мача.

“Ние винаги говорим за това, че трябва да бъдем готови във всеки момент. Днес имаше две момчета, които влязоха от пейката и се отличиха с важни изяви. Единият е Кион Елис, който наниза много важна тройка за нас, когато изпитвахме трудности в нападение, а освен това принуди Стеф Къри да работи здраво за точките си. Той е стрелял 8/20 от игра, като тук говорим за бъдещ член на “Залата на славата”. Кион го пазеше няколко минути и се справи добре. Вторият, естествено, е Саша. Той беше извън ротацията за кратко, но днес влезе от пейката и вкара две ключови тройки. Също толкова важно е, че имаше три борби и два чадъра, като имаше решителен принос в защита. Когато той е на терена, просто трябва да го пазиш, защото ако го оставиш да е сам, ще те накара да си платиш. Тези две момчета бяха на изключително високо ниво днес”, заяви Браун на пресконференцията след двубоя.

Наставникът на “кралете” отново сравни ситуацията с Везенков с тази на Ману Джинобили от първата му година като новобранец в Сан Антонио Спърс.

“При Саша това е част от процеса. Говорих си с него за това, че имах честта и удоволствието да бъда треньор на Ману Джинобили в първата му година в НБА. Той беше страхотен в Европа, но когато дойде тук, първо се опитахме да му дадем титулярна роля, но нещата не се получаваха и го оставяхме на скамейката. Имаше някои мачове, в които той не играеше заради треньорски решения. Ману не се дореди до титулярно място в Сан Антонио за поне една година. Това е процес, при който треньорският щаб трябва да намери най-точния начин да разчита на някого, за да помага на отбора. Казах на Саша: “Ей, ти знаеш как да играеш, имаш страхотно чувство към играта, няма да има случай, в който да ти кажа, че си взел лоша стрелба. Ти ще се превърнеш в един от най-добрите стрелци и трябва да стреляш. Ако играеш – супер, ако не – трябва да бъдеш готов и съм сигурен, че ще дадеш най-доброто от себе си”, добави Майк Браун.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ