Бешикташ си пазарува от България, взима звезда на Лудогорец

Лудогорец - Аякс, Бърнард Текпетей

Новият старши треньор на турския гранд Бешикташ Риза Чалъмбай ще се опита да подсили отбора през зимната пауза поне с три нови попълнения и вече е ясно какво иска да влезе в състава, пише сайтът ensonhaber.com. Става въпрос за един нападател, който може да играе като крило, а също така за полузащитник и един бранител.

Телевизия „NTV Sport“ пък съобщи, че Чалимбай гледа към България поне за две от новите попълнения. Най-вероятно единият футболист е крилото на Лудогорец (Рз) Бърнард Текпетей, който отговаря на профила. Той е дясно крило, в чудесната възраст 26 години, но също така може да играе и на другия фланг, както и на върха на атаката, когато се наложи. Кой е другият футболист и дали е защитник или халф, за момента не е ясно. Информацията, че черно-белите орли оглеждат българския пазар е потвърдена и от други медии като turkiyegazetesi.com.tr, вестник „Фанатик“ и сайтът A-Spor.com.tr.

За да освободи места, а също така и да облекчи бюджета, Риза Чалъмбай е решил съдбата на двама футболисти и тя е в посока напускане на стадион Исмет Иньоню. Това са камерунският халф Жан Онана, който дойде това лято от Ланс, както и бившият централен бранител на Манчестър Юнайтед Ерик Баи. Онана до момента има 4 мача едва, често страда от контузии, а когато е здрав, не може да влезе във форма. Баи има проблем с контузия от деня, в който пристигна, а травмата явно се е превърнала в хронична, тъй като се появява вече много пъти. Договорът на бранителя от Кот д’Ивоар изтича в края на сезона, но Бешикташ нямат търпение да чакат до юни.

Завърналият се на поста старши треньор Риза Чалъмбай е истинска легенда на Бешикташ. Бившият полузащитник е един от малкото футболисти, които са юноши на клуба и през цялата си кариера в продължение на 16 сезона играе само за този отбор. Сега той се връща за втори път като треньор и има задача да стопи разликата от върха, която е 9 точки. Началото беше обнадеждаващо, след като първите два мача бяха спечелени. А поне завръщането на Венсан Абубакар е добра новина, след като се излекува от две поредни разтежения.

Автор: БТА


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ